בתערוכה יזכו המבקרים לגלות, לחקור ולהכיר מחדש את עולמו המופלא של הים, להקשיב לקולם של הלוויתן ושל הכריש, ללמוד כיצד ניווטו ספנים את דרכם בלב ים ואיך התמודדו עם הסכנות ועם הפחד; להכיר את אלי ואלות הים הקדמונים, ואת גיבורי העל הימיים של תקופתנו, ולחזור עם הרבה רעיונות איך ביכולתנו לשמור על הים ועל החיים בתוכו.


מזמינים אתכם לשאוף קצת תרבות, להפליג אל מעבר לזמן ולצלול אל עולם מרתק ומסתורי במוזיאון הימי הלאומי. בואו להנות מתערוכות מחודשות, חללי משחק ולמידה, חצר פעילה ופעילות אינטראקטיבית.



בחצר הסיפון התחתון תוכלו לראות עוגנים עתיקים שנמשו מלב ים וללמוד כיצד סירה מצליחה לצוף על פני המים, לשאוב מים במשאבה כמו של פעם, להעלות ולהוריד מפרש כמו ימאים אמיתיים, להפשיל שרוולים ולחתור במשוטים, להיות רבי־חובלים ולסובב את הגה הספינה, ללמוד לקשור קשרים מיוחדים בחבל ועבודות מקרמה, לקפל סירות מנייר, או סתם לחדש כוחות ולנוח סביב שולחנות פיקניק בחצר הנעימה אל מול תבליט קיר בטכניקת סגרפיטו שיצר האמן יונתן גולד במיוחד עבור המוזיאון.
המוזיאון הימי הלאומי, הממוקם בכניסה הדרומית של העיר חיפה, מנסח בימים אלה ממש את זהותו וסיפורו מחדש. במחסני המוזיאון מסתתרים אוצרות לאומיים ומוצגים מרתקים מתחום הספנות, הארכיאולוגיה התת ימית והאמנות העתיקה. לראשונה מאז הקמתו בשנת 1953 המוזיאון מציג סדר יום חדש, עם נושאים עכשוויים ובוערים, ביניהם הבריאות האקולוגית של הים, ופועל ליצירת מגוון שיתופי פעולה עם מוסדות מובילים שעוסקים בשיקום, בפיתוח ובמחקר של המרחב הימי. אנחנו נמצאים ברגע מכריע לבריאות האקולוגית של הים.
המוזיאון מבקש להצטרף לקריאת ההשכמה למען הים ולעורר מודעות לנזקים הרי־האסון שמתרחשים מדי שנייה במרחבי הים. דוגמה מצמררת לכך קיבלנו בימים האחרונים עם כתם הנפט ההרסני שגרם לאסון אקולוגי בחופי ישראל. התערוכות החדשות שנפתחו במוזיאון יתרמו להעלאת המודעות לפעולות החשובות שניתן לעשות כבר עכשיו למען הצלת הימים והאוקיינוסים – הקמת שמורות טבע ימיות, הגבלת פליטות פחמן דו־חמצני, שמירה על ניקיון החופים, הגבלת כמויות הפלסטיק הבלתי־נתפסות שמוצאות את דרכן לים, הגברת הענישה על מזהמים, ועוד.
הביקור במוזיאון המתחדש יאפשר למבקרים בו הזדמנות להתחבר אל הים שלהם - לראות את עצמם כחלק מרצף גלגולי התרבות האנושית באזור שבו אנו חיים, לחופי הים התיכון, ולהבין את המשמעות העמוקה של הים עבור בני האדם לאורך ההיסטוריה; להתחבר למקום המהותי שהים תופס בזהות הישראלית; לגבש מודעות ואכפתיות כלפי סוגיית הבריאות האקולוגית של הים הניצבת לפתחנו - כל זאת באופן נגיש ומלא באפשרויות להסתקרן, לשחק וללמוד דברים חדשים.